Om een maniere van potayge (ca.
1514)
Neemt calfvleesch ende jonghe hoenderen, dye ontleet in stucken. Dan
doet dit stoven in eenen pot met swinensmoute ende vleeschsop. Dan neemt
broot, dat set te weycke. Daerna doeghet doer eenen stramijn. Hier doet
ghimber inne en anders gheen cruyt, maer doeges hier eenen goeden deel
inne. Als dese potayge aldus bereet es, so neemt verjuis ende
stekelbesien. Dat doet er dan oppe ende es ghemaect.
|
Ragout van
kalfsvlees en kip
Neem kalfsvlees en jonge kippen. Verdeel het vlees in stukken. Laat dit
stoven in een pot met reuzel en vleesbouillon. Neem dan brood en laat
dat weken. Druk dit dan door een zeef. Doe er flink wat gember bij en
geen andere specerijen. Als de potagie klaar is, neem dan verjus en
kruisbessen. Doe die tot slot eroverheen.
|