Warmoes


Snijbiet in een 'plantentuintje'
op VOC-schip Hollandia
(Maritiem en Juttersmuseum, Oudeschild)

Ingrediënten
1 kg snijbiet
500 g grootbladige spinazie
1 stengel prei
bosje kervel
desgewenst: bernagie, kattekruid, aalbessenblad en blad van goudsbloemen
ca. 3 beschuiten of geroosterd witbrood
nootmuskaat
zout
boter

 


Bereidingswijze
Stroop de bladeren van de nerven van snijbiet en spinazie, en was ze. 
Maak de prei schoon en snijd die in dunne ringen.
Zet de groenten op het vuur met aanhangend water. Kook ze 15 minuten. Laat ze uitlekken. Snijd of hak ze zo fijn mogelijk.
Hak de groene kruiden fijn. Meng die er dan doorheen met een paar fijngestampte beschuiten, wat zout, nootmuskaat en een klont boter naar smaak.
Stoof de groenten desgewenst. 

Naar het originele recept


[Home]      Laatste wijziging: 25-01-05