Notabel boecxken van cokeryen


  1. Ghecloven nonnen [gevulde eieren] te maken. 

Neempt eyeren ende sietse wel hert [kook ze goed hard]. Dan doet hen af haer scellen ende peltse ende soe snijtse overmydts [overlangs] in der helicht [helft] ontwee [stuk]. Dan neempt die doderen [dooiers] van den selven eyeren ende stoodt [stamp] dye in eenen morselle [vijzel] al ontwee [fijn]. Maer eerst so doet er luttele sofferaens in, caneel ende ghimbare, savie [salie], petercelie. Ende wylt men, men doet er oock inne pepere ende appelen. Dan stoot alle dat voerscreven staet wel ontwee tesamen ende vult daermede dat witte van den eyeren, daer ghi die doren uutghetrocken hebt. Dan so bact dye eyeren in raeptsmout [raapolie] oft in botere. Ende alst ghebacken es, dan stroyt ment met caneelpoedere ende brootsuicker tegader gheminghelt opt vulsele. Ende als ghi dese eyren ter tafelen dient, soe legtse in die schotelen metten openen [bovenkant] opweerts, te wetene metten vulsele opweerts.


[Home]      Laatste wijziging: 22-01-04