Notabel boecxken van cokeryen


(fol.Dvo)
  1. Om alle wiltbraet te sieden dat versch es ende dat men nat [met saus] oft metten sope [met het kooknat] gheven wilt. 

Neemt wiltbraet ende siedet [kook het] totdat byna moruwe [gaar] ofte ghenoech ghesoden es. Dan neemt den pot metten13 wiltbrade ende doeten af [haal hem van het vuur af]. Hiertoe suldi nemen caneel, ghimbere, luttel pepers ende sofferaens. Die somighe nemen luttel potsuyckers. Voerts neemt noch peper ende wat geherst [geroosterd] broot, omdat te [des te] dicker soude sijn ende wel bynde ende minct [meng] dat met wine. Dan doet dit al tsamen in den pot metten wiltbrade ende dat wiltbraet suldi stoven metten voerseyden cruyde [specerijen] ende metten vetsten sope dat ghi van den selven vleessop blasen sult. Ende linghet [leng het aan] oock altoos metten selven sope opdats behoeft [indien nodig].

13 In de druk staat: meten


[Home]      Laatste wijziging: 22-01-04