Notabel boecxken van cokeryen


  1. Wildi maken goet moertroel

So behoefdi te hebben vleesch van eenen faysant ofte pertrijs oft conijn, die dien [bouten] van een hyndecalf. Van desen vier dynghen suldi nemen ende doent sieden [laat het koken]. Dan suldi nemen dat selve sop daert in ghesoden heeft ende houden [bewaar] dat. Dan neempt tvleesch ende cappet alsoe cleyne alst moghelijck es om cappen ende doeghet in eenen pot syeden. Alst bina al ghesoden12 es, soe neempt ghebriselt broot [broodkruim] om dat int sop te doene. Daertoe mynghelt wat fynen case, maer briselten alsoe cleyne alst moghelijck es. Dit doet nu in den pot ende neempt dese specien [specerij], te weten ghimbere die wyt es ende cleyne ghestooten [fijngestampt], gheminghelt met verjuys, maer niet veel verjuys. Ende onderscietet [vermeng het] met eyeren dat u moertroel daermit binde ende linghe [aanlengt]. Ende alst gesoden is, so doeget van den viere.

12 In de druk staat: ghesopen


[Home]      Laatste wijziging: 07-09-20