Notabel boecxken van cokeryen


  1. Om te maken een mandrice

Neemt vette hoendren ende sietse [kook ze] al gheheel in eenen pot dat si niet4 en zijn verdronghen [in de verdrukking zitten]. Ende als si ghenoech [gaar] sijn, doet mense uut. Dan neemt men doren [dooiers] van eyeren en broot ontwee ghestoten [fijngemaakt] met magheren sope ende niet doerghedaen [niet door een zeef gewreven]. Dyt siet men dan in den pot metten anderen sope ende latent tegader sieden totdat beghint te rinnen [het stijf begint te worden]. Dan doet men af [haalt men van het vuur af] die hoenderen. Hieraf [dit] gheeft men drooghe in die schotelen ende tsop [het kooknat] mit die sause daerbi gheset int scotelen of in saucieren [sauskommen]. Ende wilt men, soe maect men een sause van caneel, ghimbere, sofferaen ende een luttel pepers, met luttel broots ende dat oock ghemaeckt metten magheren sope. Dit es volmaect.

4 In de druk staat: neit


[Home]      Laatste wijziging: 22-01-04